Mobivac verlegwagen – tegeltiller en bandensteller – met blower vacuüm pomp

Mobivac verlegwagen – tegeltiller en bandensteller – met blower vacuüm pomp

De MOBIVAC is de perfecte verlegwagen met vacuüm pomp (blower vacuüm) voor het optillen en verplaatsen van zelfs de meest poreuze tegels en betonbanden. Ook groot formaat tegels tot 160 kg (afhankelijk van formaat zuignap) zijn makkelijk door 1 persoon te verplaatsen.

Het vastpakken/vastzuigen van de tegels gebeurd met vacuüm. Tillen door het hefboom principe. De ingebouwde gascilinder (zoals bij de achterklep van een auto) zorgt voor het beheerst laten zakken van de tegel en nauwkeurige plaatsing , ook van meerdere tegels tegelijk.

De kop bij  de zuignap is ook voorzien van een extra (afneembare) stuurstang waarmee een 2de persoon aan de voorkant eventueel nog nauwkeuriger bij kan sturen.

De tegel verlegwagen is standaard uitgerust met grote luchtbanden en het hefboomprincipe van de 337 mm uitschuifbare hef-arm in combinatie met een voetpedaal en een stevig stuur systeem voor de bediener,  maakt het door één persoon leggen van alle soorten tegels, betonbanden  of het op pikken van tegels van volle pallets eenvoudig en licht.

Tegenwoordig zijn groot formaat tegels zeer gevraagd en kunt u met deze verlegwagen makkelijk en met zeer geringe lichamelijk inspanning verplaatsen. 

De MOBIVAC tegel verlegwagen heeft een geïntegreerde benzine generator die de 3-traps blower vacuümpomp van 220V stroom voorziet waardoor de Mobivac volledig onafhankelijk werkt. Voor binnen gebruik kan de vacuümpomp direct op een stopcontact 220 V worden aangesloten.